SVEŽ POČETAK SVAKOG DANA!
7. maj utorak

„Budalasto radi čovek koji brzo plane.“ Priče 14:17

Uspavao si se, auto nije hteo da krene, zakasnio si na posao, tvoj kompjuter se pokvario! Ove stvari mogu da te naljute, ali samo ako im dozvoliš. Solomon je rekao: „Nagao čovek ponaša se bezumno,“ zato ako si poleteo u besu, očekuj nezgodno sletanje! Biblija kaže: „Bolji je dugotrpljiv čovek od junaka, i onaj koji sobom vlada od osvajača grada.“ (Priče 16:32). Ljutnja se uvek vrati s ciljem da te ugrize i na kraju nanese mnogo više štete od stvari koja je ljutnju izazvala. David je rekao: „Jutrom, Gospode, ti glas mi čuješ, jutrom tebi prinosim molitvu, netremice pazim, iščekujem“ (Psalam 5:3). Počni dan tako da ga prineseš Bogu na oltar, pa će biti manje verovatno da odreaguješ ljutnjom kada ti stvari krenu kako nisi očekivao.

Jedan pastor je napisao: „Naše vreme ovde je kratko. Zaista je šteta dozvoliti nečemu da ti upropasti dan bilo da se to desilo pre dvadeset godina ili samo dvadeset minuta. Odlučio sam da ću uživati u svakom novom danu, iako ću možda nekad pogrešiti ili stvari ne krenu kako sam želeo. Čak iako se razočaram, odlučujem da ću živeti srećno. Neću dozvoliti da mi radost ukrade nešto šta se dogodilo ili nije dogodilo. Svakog jutra kažem: “Oče, ovo će da bude sjajan dan. Hvala ti što imam disciplinu i samokontrolu i što mogu doneti dobre odluke. Možda neću postići ono šta sam uspeo juče, ali taj dan je prošao. Danas ću da budem bolji.”

Da li znaš zašto je šoferšajbna na autu tako velika a retrovizor tako mali? To je zato što ono šta je iza nije toliko važno kao ono šta je ispred tebe. Zato nastavi da gledaš napred i ne gubi svoj mir šta god da ti se desi.