SIGURNOST BEZ NAGAĐANJA (3)
12. maj nedelja

„Sveti i Istiniti… što on otvori, niko ne može da zatvori, i ono što on zatvori, niko ne može da otvori.“ Otkrivenje 3:7

Evo još dva načina kako da spoznaš Božiju volju za tvoj život:

Okolnosti vođene Božijom brigom. Kada te Bog vodi, put se otvara pred tobom. Kada to On šalje, On ide pred tobom (vidi, Jovan 10:4). Njegova Reč kaže (vidi, Otkrivenje 3:7): „Kada Ja otvorim vrata, niko ne može da ih zatvori, a kada ih zatvorim, niko ih više ne otvara.“ Ko nam otvara prava vrata? Bog. Ko zatvara pogrešna vrata? Opet Bog. Prava vrata vode prema blagoslovu, a pogrešna do boli i gubitka. Pored toga, ništa osim nevere ne može zatvoriti vrata kojima je Bog zapovedio da se otvore. Jedina pomoć koju bi Bog mogao dobiti od nas je: „Ne bojte se! Ostanite na svom mestu, pa ćete videti šta će Gospod učiniti da vas spase danas“ (2 Mojsijeva 14:13).

Unutrašnji „semafor“. Iskusni u verovanju bi to ovako opisali, „ja uvek čekam dozvolu da krenem u mom duhu!“ Ti si novo stvorenje s novom duhovnom prirodom koje je „živo Bogu“ i sposobno da oseti ono šta Bog pokreće u tebi (vidi, Rimljanima 6:10-11). Iako su saveti mudrih i zrelih hrišćana od pomoći, poslednja reč u tvom srcu mora da bude od Boga. „Bog je, naime, taj koji čini u vama da želite i činite ono što je njemu ugodno“ (Filipljanima 2:13). Ukoliko si svoju volju podredio Bogu, On radi u tebi tako što usmerava tvoju volju da se ponašaš na odgovarajući način. Veruj Njegovoj Reči, jer je On to izrekao! On će ti dati „crveno svetlo“ kada želi da staneš i „zeleno svetlo“ kada želi da si u pokretu. Ne kreći kad je crveno! Ne zaustavljaj se kad je zeleno!