Ne postoje nevažni poslovi
23. novembar sreda

„Sve činite na Božiju slavu.“ 1. Korinćanima 10:31 (SSP)

David je rekao: „Bolje i da stojim na pragu Doma Boga moga, nego da boravim u šatorima zloga.“ (Psalmi 84:10, NSP) U skladu sa tim stihovima Džoni Erikson Tada piše: „Elza vodi hrišćansko prihvatilište za mlade devojke koje su izašle iz života prostitucije i dilovanja droge na ulicama Holivuda.

Ona ide ulicama, govori jevanđelje i dovodi te devojke do Hrista. Ako ti novi obraćenici istinski žele da promene svoje živote i prihvate nove odgovornosti za njih ima mesta u Elzinom domu. Pem je jedan od tih obraćenika...hrišćanka slatkog duha, koja na sebi ima ožiljke od tuča sa noževima i heroinskih igli. Njene ruke su prekrivene tetovažama.

Osetila sam njenu radost i veliku zahvalnost kada je opisivala svoju ulogu...’Ja čistim toalete i kupatila...to je moj posao i ja ga volim!’ Ova mlada žena je bila toliko zahvalna da ima stabilnost u svom životu, sigurnost u svom okruženju i iskren i dobar posao služenja u Hristovom carstvu...da je jedan dan služenja u Elzinom domu bio mnogo bolji od hiljade dana prljave potrage za samouništavajućim zadovoljstvima...njen ponizan duh prema njenom poslu...njeno uživanje u čišćenju toaleta je izlazilo iz oduševljene svesnosti njene uloge u Hristovom telu.

Nekolicina vernika ima sličnu pozadinu kao Pem, ali svakog dana svako od nas mora da zasuče svoje rukave kako bi obavio nevažne, proste zadatke – promena ulja na kolima, punjenje kertridža za štampače ili menjanje pelena (možda i na ostarelom roditelju).“

Kakav je tvoj stav prema nevažnim poslovima? Kada „služiš Gospodu s radošću“ (Psalmi 100:2, SSP) ti pronalaziš radost u svakodnevnim obavezama jer znaš za koga radiš.