Bog je udaljen od tebe samo jednu molitvu
22. novembar utorak

„Ovaj nevoljnik je zavapio, Gospod ga je saslušao i spasao od svih nevolja njegovih.“ Psalmi 34:6 (Milin)

J. C. Peni je umro i otišao na nebo, ali stotine robnih kuća širom Amerike još uvek nose njegovo ime. Kada je započeo svoj samostalan život bio je zainteresovan samo za jednu stvar – zarađivanje novca.

Dok je radio kao službenik za šest dolara nedeljno, njegova ambicija je bila da zaradi sto hiljada dolara. Kada je ostvario taj cilj, on je osetio privremeno zadovoljenje, ali je uskoro imao viziju da zaradi milion dolara. Onda je tragedija pogodila njegov život. Njegova žena je dobila prehladu koja je prerasla u upalu pluća zbog koje je i umrla.

On se priseća: „Kada je ona umrla moj ceo svet se srušio. Razviti biznis, biti uspešan u očima ljudi, gomilati novac – šta je svrha svega toga? Osećao sam se ismejano od života, pa čak i samog Boga.“ Nije prošlo mnogo i on je propao finansijski i završio u dubokoj depresiji. U tom periodu  okrenuo se ka Bogu i doživeo čudesno obraćenje.

On je rekao: „Kada sam bio doveden do poniznosti i spoznaje moje zavisnosti od Boga...to je bilo kao svetlost koja je prosvetlila moje biće. Ne mogu to drugačije opisati, osim da kažem da me je to promenilo kao osobu.“ Da li se danas neke stvari raspadaju u tvom životu? Da li si pao dole i pitaš se da li ćeš ikada uspeti da staneš na noge? Okreni se ka Bogu.

On je udaljen od tebe za samo jednu molitvu. Psalmista David je izmolio tu molitvu: „Ovaj nevoljnik je zavapio, Gospod ga je saslušao i spasao od svih nevolja njegovih.“