Ti imaš „blagodat“ za ovaj test
23. jun četvrtak

„Kad me proveri, izaći ću kao zlato.“ Jov 23:10 (SSP)

Jov je u jednom danu izgubio svoju porodicu i svoje bogatstvo. Ipak, gledajući unazad napisao je: „Kad me proveri, izaći ću kao zlato.“ Za proizvodnju zlata potrebna je mnogo viša temperatura nego za proizvodnju kalaja. Koji od ta dva materijala želiš da budeš? Da bi uživao u blagoslovu koji Bog ima u planu za tebe, moraš da uspešno prođeš životne testove. Na početku emitovanja televizijskih programa, program je rutinski bio prekidan testom od trideset sekundi „Sistem za emitovanje hitnih slučajeva.“

Ti testovi su slični testovima koji dolaze u naše živote – oni su neplanski...nedobrodošli...i uvek dolaze u najgore moguće vreme. Ali za razliku od obrasca televizijskih testova, životni testovi ne traju trideset sekundi, a onda nestanu. Ne, oni mogu da traju nedeljama, godinama a u nekim slučajevima celog života. A razlog zbog čega se dešavaju možda nikad nećeš potpuno saznati. Međutim, postoji jedan aspekt testiranja koji možeš da kontrolišeš, a to je tvoja reakcija na njega. Činjenica je da su testovi neprocenjivi, sastavni i nezamenjivi delovi tvog duhovnog rasta. Bez njih ti se nikad nećeš razviti i sazreti onoliko koliko je potrebno. Način kako se nosiš sa svojim „testovima“ određuje tvoje „svedočanstvo“. Pavle piše: „Sve je to radi vas, da se milost Božija proširi na mnoge, te da njihovo zahvaljivanje bude izobilno, Bogu na slavu.

Zato se ne predajemo, jer čak i ako se naš spoljašnji čovek raspada, onaj unutrašnji se iz dana u dan obnavlja.“ (2. Korinćanima 4:15-16, NSP) Suština je da ti imaš Božju „blagodat“ za ovaj test.