Istina o stvaranju (4)
12. maj četvrtak

„Nije svako telo isto.“ 1. Korinćanima 15:39 (SSP)

Biblija kaže: „Nije svako telo isto...drugo je ljudsko, a drugo životinjsko telo, drugo je ptičje telo, a drugo riblje.“ Jedan autor piše: „Biblija nam govori da su životinje stvorene kao nerazumna bića (Psalmi 49:20). Mi smo stvoreni u Božjem „obličju“.

Mi nismo samo viši oblik vrsta na evolucijskoj lestvici. Kao ljudska bića, mi smo svesni našeg „bića“. Bog je „Onaj koji jeste“ i mi znamo da „mi jesmo“. Mi imamo razumevanje da postojimo. Među ostalim jedinstvenim karakteristikama, mi imamo urođenu sposobnost da cenimo Božje stvorenje. Koja životinja sa oduševljenjem posmatra...veličanstvo Velikog kanjona?

Koja životinja uživa dok sluša zvuke muzike ili odvaja vreme da okupi orkestar koji će stvarati i izvoditi muziku? Koja od životinja uspostavlja sudski sistem i dodeljuje pravdu srodnim stvorenjima? Mi smo moralna bića. Dok ptice i druge životinje imaju instikte da stvaraju (gnezda itd.) mi imamo sposobnost da otkrijemo tajne zakone elektriciteta. Možemo primenjivati zakone aerodinamike kako bi putovali širom planete.

Takođe imamo od Boga dobijenu sposobnost da cenimo vrednost stvorenja. Mi otkrivamo skriveno blago zlata, srebra, dijamanata i nafte kako bi ih upotrebili za svoju korist. Jedino ljudska bića imaju jedinstvenu sposobnost da cene Boga zbog svog predivnog stvorenja i da odgovore na Njegovu ljubav.

Da, Bog nas je stvorio, otkupio, ima poseban plan za nas i toliko nas voli da On želi, kada umremo, da nas uzme na nebo da zauvek živimo zajedno sa Njim.