Budi zadovoljan svojim pozivom (2)
23. novembar utorak

„Zato se i trudimo da mu ugodimo.“ 2. Korinćanima 5:9 (NSP)

 

Pavle piše: „Zato se i trudimo da mu ugodimo...jer svi mi moramo da se pojavimo pred Hristovim sudom, da svako primi platu za ono što je za života činio u telu, bilo dobro ili zlo.“ (st. 9-11, NSP) Ako je ugađanje ljudima tvoj glavni cilj u životu, ti ćeš se razočarati.

Onog trenutka kada prestaneš da im ugađaš, oni će verovatno početi da te kritikuju ili će te ostaviti. Pored toga, oni neće biti pored tebe kada staneš pred Hristovim sudom gde ćeš biti ocenjen i nagrađen! Suština je sledeća: tvoj zadatak nije vezan za sve ljude! Zato kada otkriješ svoj dar koji si dobio od Boga moli: „Gospode, kome me šalješ?“

„Jedne noći Gospod reče Pavlu u viđenju: „Ne boj se, nego govori i nemoj da ućutiš. Jer, ja sam s tobom i niko te neće napasti ni naneti ti zlo, pošto imam mnogo ljudi u ovom gradu.“ Tako je Pavle tamo ostao godinu i po dana, učeći ljude Božijoj reči.“ (Dela 18:9-11, SSP)

Gde je Bog tebe poslao? Kao što biljka uspeva samo u odgovarajućoj vrsti zemljišta, ti ćeš uspeti samo na mestu gde te je Bog poslao. Petar je bio uspešan u propovedanju Jevrejima, dok Pavle piše: „Bogu se svidelo...da mi otkrije svoga Sina, da bih ga navestio mnogobošcima.“ (Galatima 1:15-16, NSP) Ti moraš da voliš ljude i da slušaš prave ljude. Ali kada se radi o tvom pozivu –moraš biti vođen od Boga! Zato idi tamo gde te On šalje i veruj da će se On brinuti za tebe.