Tvoja kuća iz snova (4)
4. decembar subota

„Ni bola više neće biti, jer je prošlo ono što je bilo pre.“ Otkrivenje 21:3 (SSP)

 

Dejv Dravicki je bio bacač za bejzbol tim Džajants iz San Franciska 80-ih godina. 1988. godine doktori su otkrili tumor u ruci  kojom je bacao, i 1991. godine njegova ruka je morala da bude amputirana.

U njegovoj knjizi Kada ne možeš da se vratiš, on piše o svom osećaju gubitka. „Nedostaje mi da radim stvari sa svoje obe ruke i, naravno, zaista mi nedostaje bejzbol. Postoji scena u filmu Polja snova u kojoj  Džo Džekson – jedan od osmorice igrača Vajt Soksa iz Čikaga kome je bilo zabranjeno da igra bejzbol zbog zavere da izgube na Svetskom takmičenju 1919. godine,  rekao je: „Kada su me izbacili iz bejzbola osećao sam se kao da su amputirali deo mene. Probudio bih se usred noći sa mirisom terena za bejzbol u mojim nozdrvama i svežinom trave na mojim stopalima. Čoveče, baš sam voleo ovaj sport. Igrao bih i za minimalac...samo zbog atmosfere, zvukova i mirisa. Igrao bih besplatno.“ Dravicki nastavlja: „Ta scena je ostavila snažan utisak na mene. I meni su nedostajale sve te stvari.

Osećaj šavova dok u svojoj ruci držiš novu loptu...zvuk palice koja snažno udara loptu. Igrao bih i za minimalac. Igrao bih besplatno.“ Živimo u palom svetu u kome možemo izgubiti deo tela i izgubiti svoje bližnje. Ali nebo će nadoknaditi sve ono što smo izgubili. Mi ćemo ponovo biti sa bližnjima koji su spašeni i imaćemo tela slobodna od bolesti, bola i svakog oblika ograničenja. „Ni bola više neće biti, jer je prošlo ono što je bilo pre.“ Jednog dana ti ćeš živeti u svojoj kući iz snova!