Kako da pobediš u životnim borbama (5)
21. februar nedelja

„Čvrsto stojte i gledajte kako Gospod pobeđuje.“ 2. Dnevnika 20:17 (SSP)

 

Peto, stoj čvrsto.
Primeti šta je Bog rekao Josafatu: „Čvrsto stojte.“ Šta znači „čvrsto stajati“ kada se nalaziš usred krize? To je mentalni stav mirne sigurnosti koji kaže: „Pouzdaću se u Boga.“
Jedan pastor piše: „Ovo je nešto što sporo učim; Božja volja nije nikad da bežim od teških situacija. Ako to učinim, ta situacija će me pratiti u uhvatiti me malo dalje na putu. Možda neće izgledati isto, ali biće ista. Zašto? Jer Bog želi da me nauči da je On dovoljan za svaki problem. Ako to ne naučimo danas, možemo naučiti sledeće nedelje. Ako ne naučimo sledeće nedelje, možemo naučiti sledeće godine. Ali na kraju mi ćemo to ipak naučiti – što pre to bolje. Mi sebe možemo poštedeti problema ako čvrsto stojimo i sa mirnim pouzdanjem čekamo na Boga.

“ Na čemu mi treba čvrsto da stojimo? „Verujte u Gospoda, svoga Boga, i opstaćete. Verujte njegovim prorocima i uspećete.“ (st. 20, SSP) Prvo, mi treba čvrsto da stojimo na Božjem karakteru. Bog je veran i možemo da se oslonimo na Njega. Drugo, mi treba čvrsto da stojimo na spisima koje nam je On dao kroz Njegove proroke – drugim rečima, na biblijskoj istini. Biblija je Božja reč i mi treba sa mirnim pouzdanjem da se oslonimo na Njegova pisana obećanja. Zato je poruka za tebe danas: čvrsto se drži nepromenjivog Božjeg karaktera i nepromenjivih obećanja iz Njegove reči.