Dobar završetak službe (4)
21. novembar subota

„Da postaviš starešine po gradovima.“ Titu 1:5 (NSP

 

Četvrti problem koji se može naći kod crkvenih vođa koji napuštaju službu je ovaj: oni druge naučavaju kako da izgrade jake porodice dok oni sami često to ne znaju kako da urade. Ili nisu voljni da plate cenu kako bi to uradili i to vremenom postane problem.

Najvažnija propoved koju ćeš ikada propovedati je u tvom domu! Žene crkvenih vođa mogu da padnu u očaj i depresiju jer osećaju da služba zauzima celokupnu pažnju i vreme njihovih muževa.
Njihova zapostavljena deca postanu umorna od slušanja: „Ovo radim za Gospoda“, pa se pobune protiv Boga i crkve i ponašaju se na načine koji sramote roditelja koji nema vreme za njih. Tvoja žena i deca uvek treba da imaju mogućnost da dođu do tebe. Ako ti crkva uzima sedam dana od tvoje nedelje, to nije greška tvoje crkve već tvoja! Treba da počneš da menjaš stvari!

Ako misliš da je sve to posledica življenja u 21. veku, onda razmisli ponovo. Pročitaj priče o vođama kao što su David i Samuilo i otkrićeš da je moguće da budeš uspešan u svom poslu, a ipak očajno neuspešan na kućnom frontu. Previše propovednika više ceni odobravanje svojih kolega nego ljubav i poštovanje svojih porodica.

Imaj na umu da ti nećeš uvek biti vođa crkve, ali ćeš uvek biti muž svoje žene i otac svoje dece. Zato budi dostupan kada si im potreban – i oni će biti dostupni kada su tebi potrebni.